Volkan Konak Menajerlik +90 530 333 86 81

Kıymayın Bize Efendiler

Ülkemin güzel insanları, bildiğiniz gibi mesleğimi icra ederken çok önde gitmeyi, medyatik olmayı ve televizyon ekranını çok tercih etmedim.

Bulunduğum konumdan memnun olmama rağmen; hak ettiğim yerde olmadığıma dair ya da size ulaşamıyoruz ve sizi daha çok görmek istiyoruz eleştirileri çok aldım. Dolayısıyla yaptığımız Avrupa ve Türkiye turnesinde Türküleri kadar asil Anadolu insanımızın yaptığı ‘sizi yeteri kadar göremiyoruz.’ Eleştirisi ve de yakarışı beni çok etkiledi. Bu yüzdendir ki Show Tv’ de sadece 13 bölümden oluşan bir programa başlıyoruz. Yine her zaman savunduğumuz insani değerler, kutsal değerler, emeğe saygı, sanata kıymet, özgürlük ruhu, bizim yanımızda olacaktır. Biz hiçbir zaman gözleri öpülesi insanlarımıza yalan söylemedik, yalan duygularla beslemedik. Böyle de olmaya devam edeceğiz.

Bundan 3-4 ay önce yazılan yalan ve iftira haberleri ile ilgili internette bir araştırma yaptım. Ferman yazıcı ve sevgisiz insanların var olduğunu gördüm Ülkemde bir kez daha. Üzüldüm, ama asla ümitsizliğe kapılmadım. Zira, karşılarında sizler varsınız, hem de çok kalabalıksınız benim asil dinleyicilerim. İnanın sayıları çok az olan bu insanlar zavallıydılar. Çürümüş sular gibiydiler. Ağızları köpürmüş, yalan ve iftiranın karanlık batağındaydılar ve hatta dişleri bile çürümüştü.

Ne demiş Volkan, Cumhuriyet ve özgürlüğün kıymetini bilmeyip emperyalizmin uşaklığını yapanlara sığır demiş. Sevgili dostlarım bu sözler bana aittir, söylemekten de vazgeçmem. Bu konuşmamızı gösteren videoyu yayınlamamıza rağmen bu konuşmamız, genç, heyecanlı ve de maalesef bazı konularda taraf olmuş bir bayan muhabir arkadaşımızın sitesinde yaptığı yanlış bir haber sonucunda, sanki ben bir bölge insanına veya belli bir ırka ya da bir inanç grubuna sığır demişim şeklinde algılanmıştır. Daha sonra bu yanlış haberi yapan internet sitesinin ofisine gittim, buluştuk. ‘Bir yanlış haber olduğunu ve biz gerekirse özür dilemesini biliriz.’ diyerek ve de iyi duygularla, hatta arkadaş olarak ayrıldık. Fakat malum haber çıktıktan sonra ki düzeltmeler ve de kullandığım cevap hakkı pek etkili olmadı. Zira atı alan Üsküdar’ı geçmiş oluyor. Hatta o haberi yapan arkadaşımız, ‘bu haber benden çıktı, üzgünüm. Volkan bey böyle bir şey söylemedi, ben kendimce yorum yaptım’ dedi ve bizzat ön yargılı internet sitelerini arayarak, bu olayı ve düşmanlık ve de kin kokan sitelerini bu kişilerden kapatmalarını rica etti.

Aslında sayıları onlarca kişi bunlar ama ben bir kişi bile olmasını kabul edemem. Zira berrak bir su gibi geçti hayatım, yaptıklarımız ve verdiğimiz mücadele de ortada. Benim asıl anlamadığım, internet ortamını bu kadar iyi kullanan kişilerin ve konuşmanın videosu gözlerinin önünde olan bu insanların, hala bu yalana inanmalarıdır. Buradan bir sonuca vardım. Bu insanlar kasıtlı, taraflı, fanatik, ezik ya da yıllarca kendini nefretle beslemiştir. Çok düşündüm başka bunun izahını bulamadım. Çünkü haberi yapan kişi böyle bir şey olmadığını söylüyor, konserin videosu böyle bir şey olmadığını gösteriyor. Benim bunu başka türlü izah etmem mümkün değildir.

Şimdi siz saygıdeğer dinleyicilerimin önünde bu ön yargılı kişilere bir çağrı da bulunuyorum. Bu söylediklerimin aksini ya da yanlış olduğunu ispat edene beyaz bir kağıda imza atarak, bütün inandığım, maddi manevi değerleri vermeyi taahhüt ediyorum. Bunu ispat edemeyen ve iftira atan kişiler bana kıymet verdiklerini verebilecekler mi acaba!

Evet sevgili dostlar, bu ön yargı, sevgisizlik ve de iftiralar değil midir Uğur Mumcu’yu öldüren, Turan Dursun’ u, Abdi İpekçi’yi, Sabahattin Ali’yi , Çetin Emeç ve de Hrant Dink’ i öldüren. Bu sevgisizlik, ön yargı değil midir bu insanlara kıyan. Bu önyargılı insanlara sormak lazım. Ülkemizin bu kıymetli kişilerini öldürdüğünüzde ömrünüz kaç dakika uzuyor. Yazık, çok yazık.

Son ve tek ricam, bizi sahnedeki söylemlerimizden, albümlerimizdeki söylemlerimizden, birebir içinde olduğumuz röportajlarımızdan ve kendi internet sitemizden takip etmeye devam ediniz. Zaten, sizlerde zeki-cesur ve akıllı insanlarım olarak böyle yapmaktasınız. Benim bunları tekrar vurgulamamın nedeni sizi üzmesin, sizi kaygılandırmasın. Beni kırsa da yıkamaz bu kirli iftiralar. Daha önce söylediğim gibi bizler kuvvetli rüzgarlar yemiş çınar ağacı gibiyiz, kimse bizim dalımızı ve başımızı eğemez. Benim amacım sadece çok kalabalıklaştığımızı, sevgi yumağımızın çok büyüdüğünü ve de anladığım kadarıyla bundan rahatsız olan kişilerin ve oluşumların olduğunu tekrar, tekrar hatırlatmaktır. Bu yüzden tekrar aman dikkat diyerek sizi yaman mı yaman memleket sevdamla tek elden kucaklıyor, en derin sevgilerimi sunuyorum.

Volkan Konak

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir